Om oss

Vi är ett mindre fastighetsbolag som bygger, äger och förvaltar våra hyresfastigheter. Vi bygger även Industrifastigheter i äganderättsform, försäljning av eget byggda industrifastigheter.
Med hänsyn till ekonomi, kvalité, funktion och energi är våra fastigheter optimerade för dig som brukare. Är man med tidigt kan man vara med och utforma sin nya lokal.
Vi förstår att det är ett stort steg att välja en ny hyresvärd för ditt företag. Vi vet att med vårt personliga engagemang och vårt kunnande i att bygga, förvalta och äga fastigheter göra oss till din engagerade hyresvärd.

Affärsidé

Vi bygger, äger och förvaltar eget byggda industrifastigheter.
”Vi ska vara stora nog för att vara en pålitlig leverantör av lokaler, samtidigt flexibla och lyhörda för våra hyresgäster”

Miljö

Vi vet att våra byggnader påverkar samhället under hela sin livscykel. Från planering, projektering, byggnation och ändå fram till förvaltning, ombyggnad och slutligen rivning. Stor påverkan finns inom miljöområdet och därför ska vi ta hänsyn till miljöaspekter så långt det är möjligt.
Vi ska ligga i framkant när det gäller materialval. Våra stommar, väggar och tak består i huvudsak av stål, oändligt material med 100 % återvinning. Vår ambition är att ständigt hålla oss uppdaterade och bygga med de senaste materialen. Som exempel använder vi idag den nya PIR isoleringen, en isolering som ger våra fastigheter låg energiförbrukning.
Våra fastigheter värms i första hand med värmepumpar med liten energiförbrukning och vi förespråkar en energisnål och miljövänlig el- och ventilationsinstallation.

Ekonomi

Vi är långsiktiga och har en god och balanserad ekonomi. Vi har varje år sedan starten växt sakta och säkert samt varje år visat ett positivt resultat.
Vi har belönats med högsta kreditvärdighet från både UC och Soliditet.

Vår historia

År 2004 – Starten
Vi startade Trosa Industrifastigheter med att bygga en fastighet främst för våra egna bolag. JC installationsteknik ett ventilationsföretag samt A Automation maskinbyggare, men i projekteringsskede fick vi en förfrågan på en lokal och då byggdes fastigheten större än det först var tänkt. 2005 stod fastigheten klar. Snart såg vi att intäkterna från hyresgästerna var bra, och framtidsplaner smeds.

År 2006 – Ny fastighet
Då en av våra hyresgäster växt ur sin lokal fick vi förfrågan om att bygga en fastighet för deras verksamhet. Projekteringen startade direkt, och samtidigt fick vi ytterligare förfrågan på lokaler, så 2007 stod en ny fastighet klar och fylld med hyresgäster.

År 2008 – Ny fastighet
Efterfrågan var stor på mindre lokaler, och vår tomt bestod mestadels av prickmark, så efter ett möte med kommunen och lite förhandling med prickmark, tomtgränser och förvärv av mark, kunde vi bygga ytterligare en fastighet på vår tomt, bestående av 9st mindre lokaler, typ förråd & garage. Så 2009 stod en fastighet klar fylld med nya hyresgäster.

År 2009 – Markförvärv
Förhandling med vår grannfastighet, resulterade i att vi fick köpa två tomter av dem, som styckades av till en tomt om 4303 kvm. Verktyget 6.

År 2013 – Förvärv
Då en delägare ville gå vidare med sin egen verksamhet så köpte JC Installationsteknik halva bolaget Trosa Industrifastigheter och fortsatte resan.

År 2015 – Nya fastigheter i ägande rättsform
Projektering på börjad av två fastigheter på Verktyget 6, då med ett dotterbolag till Trosa Industrifastigheter, Trosa Försäljning. Syftet var att bygga och sälja lokaler i äganderättsform, fördelen med det jämfört med Brf-form är att fastigheten går att belåna. Så 2017 stod fastigheterna om 2500 kvm och 16st lokaler klara. Alla såldes på kort tid.

År 2021 – Projektering nya fastigheter
Projektering på går om en mindre hyresfastighet med 3st lokaler, om ca 280kvm i två plan. Dock har oroligheter i världen satt tillfället stopp, pga. allt för höga priser och en svajig ekonomi. Men vi räknar med att det ska stå klart till Q2- 2023.

John Christiansson

VD, Projekt & Byggledning, Uthyrning, Marknadsföring, Förvaltning